wachtdienst

Medicatiebegeleiding

Al onze patiënten krijgen gratis een duidelijk medicatieschema:

  • altijd een betrouwbaar overzicht van je medicatie en al je niet-geneesmiddelen
  • de juiste pil, op het juiste moment, in de juiste dosis
  • handig om je medicatie klaar te zetten
  • andere zorgverleners weten welke medicatie je neemt
  • een overzicht wanneer je naar het ziekenhuis moet
  • een overzicht van al je niet-geneesmiddelen
  • een betere opvolging door ... je huisapotheker
  • ongewenste effecten, interacties, dubbelmedicatie,...uitsluiten

klik hier en zet de eerste stap naar je unieke medicatieschema.

Goed gebruik van geneesmiddelen gesprek

We begeleiden onze patiënten om het goed geneesmiddelengebruik en de therapietrouw te verbeteren. We doen dit door actief mee te werken aan pilootprojecten hierrond zoals bijvoorbeeld over zwangerschap. Astmapatiënten krijgen een gepersonaliseerde begeleiding die helpt om elke dag goed met astma om te gaan, zo wordt de doeltreffendheid van de behandeling verbeterd. We nemen uitgebreid de tijd om je zo goed mogelijk bij te staan.

Omdat we je informeren en ondersteunen, raak je beter betrokken bij je medicatie en je gezondheid. En dat zorgt voor gezondheidswinst.
Aangepast advies, een luisterend oor, farmaceutische zorg: wij staan voor je klaar. Als innovatieve apotheek volgen we de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op de voet en verruimen we steeds onze eigen kennis door het volgen van verschillende opleidingen.

5% van alle ziekenhuisopnames zijn te wijten aan ongewenste effecten van geneesmiddelen. Wij doen er àlles aan om dat te vermijden! Zijn alle geneesmiddelen die je neemt nog nuttig en veilig? Met een medicatienazicht gaan we dit samen met jou gestructureerd na.

discrete ruimte
discrete ruimte

Ons labo

Soms voldoet het bestaande aanbod van geneesmiddelen op de markt niet. De dosering (de hoeveelheid werkzame stof) kan te hoog zijn, voor een jong kind bijvoorbeeld, of de toedieningsvorm kan een probleem vormen, zoals een grote tablet voor iemand die problemen heeft met slikken. Een allergie of een intolerantie voor bepaalde bestanddelen in geneesmiddelen is ook geen uitzondering. Het kan tevens gebeuren dat een bepaald geneesmiddel tijdelijk uit voorraad of van de markt is gehaald. In al die gevallen – en er zijn nog talloze andere voorbeelden – kan een magistrale bereiding, dat 100% afgestemd wordt op de patiënt, een kwalitatief alternatief bieden.

Naast de gepersonaliseerde, magistrale geneesmiddelen maken we hier met de grootste zorg onze huisbereidingen. Dit succesvolle assortiment blinkt uit in een breder werkingsmechanisme en prijs.

Met passie maken we bereidingen in optimale omstandigheden, op basis van gevalideerde formules, volgens strenge bereidingsregels, met gecontroleerde grondstoffen en zeer nauwkeurige instrumenten. Ons gedigitaliseerd labo beschikt over de meest innovatieve farmaceutische apparatuur: unguator, analytische weegschaal,... En dat allemaal om geneesmiddelen van onberispelijke kwaliteit te garanderen. Kwaliteit is geen toeval. Wij doen mee aan het kwaliteitsprogramma van APB. Welkom in het hart van de apotheek!