Maandag – Vrijdag: 08u30 – 12u30 / 14u00 – 19u00 | Zaterdag: 8u30 – 13u00
 • Geneesmiddelen

  [vc_nested_tabs el_position=”first last”][vc_nested_tab title=”Specialiteiten” tab_id=”Specialiteiten”]

  Apotheek Van Schepdael beschikt over een ruim aanbod aan geneesmiddelen. We worden tevens 9 maal daags beleverd door de groothandel zodat een niet voorradig product snel in de apotheek is. Via uw klantenhistoriek kunnen wij gemakkelijk uw medicatieschema opmaken. Door de combinatie van onze jarenlange ervaring met nieuwe inzichten en onze continue bijscholing, vinden wij voor elke klacht of elk probleem de juiste oplossing. Wij geven ook graag een extra woordje uitleg bij het gebruik van nieuwe medicatie. Alle belgische geneesmiddelen met hun eventuele terugbetaling kan u hier terugvinden.

  Bent u de bijsluiter van uw geneesmiddel kwijt ? Kunt u de (te) kleine lettertjes op de bijsluiter van uw geneesmiddel niet lezen? De bijsluiters staan allemaal online.

  header

  Mag u rijden met het geneesmiddel? Deze nederlandse adviezen geven een richting aan onze richtlijnen.

  pillidentifer

  Identificeer uw pil door het uiterlijk te herkennen op deze website.

  apotheek viagra

  Mag ik de tablet breken of pletten?

  [/vc_nested_tab][vc_nested_tab title=”Bereidingen” tab_id=”Bereidingen”]

  Onze bereidingen maken we met de grootste zorg. Kwaliteit, nauwkeurigheid en netheid zijn daarbij van het allergrootste belang.

  Voor elke bereiding houden wij een bereidingsprotocol bij dat u dan ook steeds mag inkijken voor uw bereiding. Vandaag de dag wordt een grote hoeveelheid geneesmiddelen aangeleverd door farmaceutische firma’s. Toch blijft het maken van kwaliteitsvolle bereidingen een belangrijke taak voor ons als apotheker. Er zijn immers tal van voordelen voor de patiënt aan verbonden: aanpassing van de dosis/toedieningsvorm (bv. siroopje i.p.v. tabletten voor kinderen), unieke samenstelling van geneesmiddelen naargelang de klacht/aandoening, ter vervanging van de specialiteit wanneer deze laatste ontbreekt bij de fabrikant,… Naast de magistrale bereidingen op voorschrift bereiden we tal van huisbereidingen. Er werd veel aandacht besteed aan de formulering en bereiding van deze huispreparaten. Het zijn efficiënte producten aan een voordelige prijs.

  [/vc_nested_tab][vc_nested_tab title=”Medicatieschema” tab_id=”Medicatieschema”]

  Sommige geneesmiddelen moet je maar één keer per dag innemen, andere een half uur voor het ontbijt, nog andere om de twee dagen, … Het is soms moeilijk het overzicht te behouden. Toch is het juiste geneesmiddel op het juiste ogenblik erg belangrijk voor een goede werking van de medicatie. Een medicatieschema (wat wanneer moet ingenomen worden) maakt alles veel duidelijker en overzichtelijker, voor uzelf, voor de dokters en ook voor de apotheker. We bespreken samen welke geneesmiddelen u neemt en we maken een medicatieschema voor u op. Zo kunnen we vergissingen en dubbelgebruik voorkomen. Eventueel kan u hier een blanco medicatieschema invullen. Wij overlopen het dan samen met u. Om misverstanden bij inname van meerdere geneesmiddelen te voorkomen, raden wij bovendien ook het gebruik van medicatiedoosjes aan waarbij de medicatie op voorhand dagelijks of wekelijks kan klaargezet worden.

  toekomstfilmpje

  [/vc_nested_tab][vc_nested_tab title=”Dierenproducten” tab_id=”Dierenproducten”]

  Ook voor de behandeling en verzorging van alle dieren (kat, hond, paard, konijn, vogels, schaap, varken, vissen,..) beschikken wij over een ruim assortiment producten. Zowel (voorschriftplichtige) diergeneesmiddelen als ontwormingsmiddelen, middelen bij preventie of bestrijding van vlooien en teken, voedingssupplementen, speciale dieetvoeding, huidverzorgingsproducten en andere middelen kunnen bij ons verkregen worden.  overzicht van de beschikbare diergeneesmiddelen   bijsluiters voor diergeneesmiddelen

  [/vc_nested_tab][/vc_nested_tabs]
 • Cosmetica

  De huid is ons grootste orgaan dat het meest wordt blootgesteld aan factoren van veroudering, omgeving en gevolgen van ons gedrag. Huidreiniging en huidverzorging zijn van essentieel belang voor het behoud van een gezonde huid. Ongeschikte producten kunnen de natuurlijke functie van de huid echter verstoren. Vandaar dat de keuze van de juiste producten voor de dagelijkse reiniging en verzorging van de huid van bijzonder belang is. Wij bieden u deskundig advies en een ruime keuze aan dag- en nachtverzorging voor ieder huidtype, reinigingsproducten, make-up, deodorants,…

  Een greep uit ons aanbod

  louis_widmer
  avene
  bodysol
  RoC Logo
  la_roche_posay
  vichy
  eucerin
  bioderma
 • Baby en mama

  Vragen?

  Bent u bezorgd over uw buikje of kindje? We maken uitgebreid tijd om te luisteren naar alle mogelijke vragen over: borstvoeding, babyvoeding, luiereczeem, huilbuien, eerste tandjes, krampjes, moeilijke stoelgang, melkkorstjes,… Vanuit onze farmaceutische achtergrond met continue bijscholing helpen we u graag verder.

   

  Voedselveiligheid tijdens de zwangerschap:

  Veiligheid van geneesmiddelen tijdens de zwangerschap:

  Geboortelijst

  In de apotheek kan u terecht voor een geboortelijst naar ieders verlangen:
  -Verzorgingsproducten voor mama en baby
  -Flesjes/ fopspenen/ bekers/ bestek en toebehoren
  -Verhuur en verkoop: afkolftoestel, aerosoltoestel (Pari), babyweegschaal,…
  -Draagzak, babyfoon, nagelschaartje, vochtige doekjes, neus- en oorreinigers, (bad)thermometer,…
  -Verzorging en medicatieset voor de eerste ongemakken (koorts, krampjes, eerste tandjes,…)

  Bovendien ontvangt u de paarse en roze doos, de babyboomzakken en een geboortegeschenk van de apotheek.

  Wist je dat?

  1. dat het belangrijk is bij vele typische kwalen als: nausea, braken, constipatie, hemorroïden, kuitkrampen, om veel water te drinken.

  2. dat antacida zonder calcium (Maalox, Riopan) te verkiezen zijn.

  3. dat een zwangere vrouw die voor de zwangerschap reeds onder medicatie staat beter haar medicatie kan doornemen ipv te stoppen. Een aanpassing kan evenwel nodig zijn. (artikel over  diabetes  ,  anti-hypertensiva  ,  anti-epileptica  )

  4. dat bij verkoudheden: spoelen met hypertoon water ideaal is.

  5. dat bij onzekerheid over het gebruik van een geneesmiddel tijdens de zwangerschap- en de borstvoedingsperiode je verschillende websites kan raadplegen:

  •  www.lareb.nl

  • Cybele (KULeuven)

  • www.motherisk.org

  6. dat de Site van de Vlaamse overheid over gezond zwanger worden superinteressant is:  www.gezondzwangerworden.be

  7. dat het effect van foliumzuur en ijzer bewezen is.

  Foliumzuur: 400µg/d bij laag risico op spina bifida, 4mg/d bij hoog risico (bij diabetes of anti-epileptica)

  Ijzer: 25% van de zwangere vrouwen heeft een tekort aan Fe. Normale dosis: 60mg/d. Ijzer kan constiperen.

  8. dat het Boostrix® vaccin aan de hele familie gegeven moet worden die voor de baby gaat zorgen, bij de zwangere vrouw best tussen de 24-32 weken. Dat antistoffen ook door de placenta worden aangemaakt en voor de baby gedurende 6 à 8 weken actief blijven. Dit zorgt voor immuniteit van de baby gedurende de eerste levensweken

  Een greep uit ons aanbod

  mustela
  bibi
  galenco
  avent
  nan_pro
  difrax
  nutrilon
  mam
 • Verbanden

  Steunverbanden

  Wij beschikken over een breed assortiment aan orthopedische hulpmiddelen.

  Halskragen
  Schoudersteun
  Steungordels (buik, borstkas, bekken en breukbanden)
  Elleboogverbanden
  Polsfixatieverbanden
  Ruggordels
  Dijverband
  Knieverbanden
  Enkelverbanden
  Uiteraard zijn alle producten verkrijgbaar op bestelling.

  Steunkousen

  Vermoeide en gezwollen benen zijn met steunkousen verleden tijd. Ze geven een lichte tot stevige steun. Verder bieden we ook medische compressiekousen (spataderkousen) aan die onderverdeeld zijn in drukklassen zodat een optimale behandeling volgens de aard en de ernst van de klachten mogelijk is. De comfortabele, efficiënte en stijlvolle kousen, zijn in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar. Ze kunnen door ons opgemeten worden. Volgende gegevens kunnen nodig zijn om het voor u geschikte paar te bestellen:
  – Geslacht en gewicht van de persoon
  – Schoenmaat
  – Enkelomtrek, kuitomtrek, beenlengte
  – Lengte van de kous: korte kous, kniekous, dijkous, volledige panty …
  – Kleur van de kous: zwart, blauw, kastanjebruin…
  – Compressieklasse
  – Open teen of gesloten teen/p>

  Stoma en incontinentiemateriaal

  Wij beschikken over een bandagistenvergunning en leveren dus  medische materialen voor de verzorging van stoma’s en incontinentieproblemen aan terugbetaald tarief. In alle discretie kijken we na welk type en welke maat voor u het best geschikt is en stellen we gratis stalen ter beschikking.

  Een greep uit ons aanbod

  logo bota
  hartmann_logo_250
  Tena_logo
  images-6
 • Voedingssupplementen

  Vitamines, tonica, anti oxidantia, omega 3 vetzuren, glucosamine en niet-gedenatureerd collageen type II voor artrose,…Wij helpen u graag verder om de gepaste producten of assortimenten aan te bieden.
  Bij voorkeur werken wij met voedingssupplementen met een APB label; deze producten worden extra gecontroleerd door een laboratorium enkel op die manier bent u zeker van de kwaliteit van uw voedingssupplement.

   

  Een greep uit ons aanbod

  vitafytea
  ixx_pharma
  pharma_nord
  modifast
 • Verhuur en verkoop van thuiszorgmaterialen: aerosol, krukken,...

  Thuiszorgmaterialen

  Zowel kleine als grote hulpstukken voor thuiszorg kunnen gehuurd of, indien gewenst, gekocht worden. Er is een dagelijkse levering in de apotheek van kleine en middelgrote materialen en van medische zuurstof. Ook is er thuislevering bij de patiënt mogelijk. Voor een aantal producten is er een (volledige) terugbetaling voorzien, zoals bijvoorbeeld bij zuurstof, rolstoelen, rollators,… Bij iedere verhuur of verkoop informeren wij u over correct gebruik en onderhoud. De ontleende toestellen zijn steeds in uitstekende staat, gereinigd en ontsmet. Aarzel niet om ons meer uitleg te vragen. U vindt ook meer informatie over deze producten op: www.tgz.be.

  Aerosol

  Wij verhuren aerosoltoestellen van het merk Pari. Wij verkiezen dit merk omdat dit toestel, in tegenstelling tot andere types (ultrasone), een voldoende verneveling van de geneesmiddelen in suspensie zoals Pulmicort of Flixotide garandeert en dus voor optimale efficiëntie van de behandeling zorgt. Maskers en toebehoren zijn eveneens bij ons beschikbaar (om hygiënische redenen uitsluitend in aankoop).

   

  Een greep uit ons aanbod

  1. bedden en toebehoren: ziekenhuisbed, bedlift, zelfoprichter,…
  2. hulp bij doorligwonden: alternerende luchtmatras, gelkussens,…
  3. hulp bij het lopen en verplaatsing: krukken, wandelstokken, rollator, rolstoel,…
  4. hulp bij hygiëne: toiletstoel, toiletverhoger,  bedpan, badzitje,…
  5. revalidatiehulpen: hometrainer, step en teletrimmer
  6. technische hulpmiddelen: afkolftoestel, babyweegschaal, bloeddrukmeter, bestek, warmhoudbord, kaarthouder, zitkussen, handgrepen,…
  7. hulp bij ademhaling: aersoltoestellen, luchtbevochtiger, zuurstof,…
 • Fytotherapie, aromatherapie en homeopathie

  Kruidengeneeskunde, ook wel fytotherapie genoemd, is het behandelen van gezondheidsklachten en ziekten met plantaardige middelen. Veel fytotherapeutische kennis is gebaseerd op eeuwenlang behouden en doorgegeven gebruiken. Fytotherapie is niet altijd onschuldig: sommige planten zijn uiterst krachtig en giftig of kunnen reageren met andere medicatie. Daarom is het steeds raadzaam om hierover advies aan je arts of apotheker te vragen. bv. Sint-janskruid: deze stimuleert bepaalde leverenzymes die verschillende geneesmiddelen (bv. orale anticonceptiva,…) afbreken, hierdoor zal de werking van het geneesmiddel in kwestie verminderen.

   

  Homeopathie is een geneeswijze die de natuurlijke homeostase van het lichaam en de immuunrespons stimuleert. Ze werkt volgens het gelijksoortigheidsprincipe, wat betekent dat de symptomen worden behandeld door een middel bereid met een substantie die gelijkaardige symptomen veroorzaakt bij een gezonde persoon. De homeopathische geneesmiddelen worden bereid met een procédé van herhaalde verdunningen (de eerste is de moedertinctuur) en dynamisering (krachtig schudden).

  Aromatherapie is een alternatieve geneeswijze, gebaseerd op gebruik van etherische olie van kruiden, bloemen en andere plantendelen. Aromatherapie is een samentrekking van de woorden aroma en therapie en staat voor behandeling met geuren. Aromatherapie wordt vooral ingezet bij klachten die samenhangen met spanningen, angst en slapeloosheid. De geuren zouden inwerken op het onderbewuste en een verstoord zenuwstelsel terug in evenwicht brengen. Veelal wordt aromatherapie toegediend via massage met etherische plantenoliën, maar ook verstuiven of verdampen van de oliën komt regelmatig voor.

  Een greep uit ons aanbod

  a_vogel
  ixx_pharma
  tilman
  elusanes
  heel
  boiron
  vitafytea
  soria_natural
 • Terugname van niet gebruikte en vervallen geneesmiddelen

  Wist je dat: Oude röntgenfoto’s mogen ook in de apotheek samen met de vervallen medicatie binnengebracht worden.

 • Lenzen en lensproducten

  Zowel voor zachte contactlenzen als voor reinigingsprodukten kan je terecht in onze apotheek. De lenzen die we aanbieden zijn van het merk PharmaLens. Deze lenzen zijn uitsluitend verkrijgbaar in de apotheek (op advies van de oogarts). Het PharmaLens gamma bestaat enerzijds uit maandlenzen die verpakt zijn per 3 en anderzijds uit daglenzen die verpakt zijn per 32. 

PharmaLens heeft een watergehalte van 60% en een zeer hoge zuurstofdoorlaatbaarheid, waardoor de eiwitaanslag op de lens vermindert. Er bestaan 33 verschillende lenssterktes. De lenzen zijn lichtblauw en dus gemakkelijk terug te vinden. Ze houden UV-stralen tegen en worden geproduceerd onder de strengste medische voorwaarden. 

Het onderhoud van deze lenzen kan gebeuren met:
  ▪ Pharmaclean
  ▪ Oxysept
  ▪ Optifree
  ▪ Complete
  ▪ Solocare
  ▪ Combisoft
  ▪ Eye Care
  ▪ AO Sept
  ▪ ReNu
  ▪ Menicare

 • Medicatieschema

  In één oogopslag alle medicatie in beeld. Vraag ernaar in de apotheek en neem het mee! (bv. naar het ziekenhuis)
  lees meer
 • Deskundig advies

  Voor een optimale werking van geneesmiddelen is het erg belangrijk dat u weet hoe u ze moet gebruiken. Wij informeren u over de werking alsook de bijwerking van de voorgeschreven medicatie. Ook nemen wij mogelijke interacties onder de loep wanneer u meerdere dokters bezoekt. Met onze deskundigheid willen we het nodige advies geven bij de keuze voor zelfzorgmedicatie alsook bewust maken voor de grenzen die verbonden zijn aan deze zelfzorg.
  onafhankelijke, begrijpbare en wetenschappelijk correcte gezondheidsinformatie
 • Openingsuren

  • Maandag-Vrijdag
   08:30-12:30 14:00-19:00
  • Zaterdag
   8:30-13.00
  • Zondag
   Gesloten