Maandag – Vrijdag: 08u30 – 12u30 / 14u00 – 19u00 | Zaterdag: 8u30 – 13u00

Medicatie nemen is niet eenvoudig, zo weet ook Guy. Iedereen stelt zich weleens de vraag: had ik dat geneesmiddel nu al ingenomen of niet? Of: wanneer moest ik die pil alweer innemen? Een medicatieoverzicht kan je hierbij vooruithelpen en de therapietrouw verhogen. Bij zijn apotheker krijgt Guy een invulschema, zodat de apotheker op basis daarvan een medicatieschema kan opstellen. Een grote hulp om zijn geneesmiddelen juist in te nemen! Geraak je er ook niet meer aan uit? Vraag je apotheker naar je persoonlijke medicatieschema.
(Deze reële situatie werd opgenomen met gastacteurs)

Medicatie nemen is niet eenvoudig, zo weet ook Rita. Samen met haar apotheker bespreekt ze haar ingevuld schema. Na het overlopen stelt de apotheker een aangepast schema op en drukt het voor haar af. Een medicatieschema is een handig hulpmiddel om een duidelijk overzicht te krijgen wat wanneer moet ingenomen worden. Bovendien is het een handig communicatie-instrument tussen de verschillende zorgverstrekkers. Geraak je er ook niet meer aan uit? Vraag je apotheker naar je persoonlijke medicatieschema. Heb je vragen of wil je meer info, laat het ons zeker weten. (Deze reële situatie werd opgenomen met gastacteurs)

Reeds veel patiënten hebben hun medicatie al laten registreren in een medicatieschema.

Sommige geneesmiddelen moet je maar één keer per dag innemen, andere een half uur voor het ontbijt, nog andere om de twee dagen, … Het is soms moeilijk het overzicht te behouden. Toch is het juiste geneesmiddel op het juiste ogenblik erg belangrijk voor een goede werking van de medicatie. Een medicatieschema (wat wanneer moet ingenomen worden) maakt alles veel duidelijker en overzichtelijker, voor jezelf, voor de dokters en ook voor de apotheker. We bespreken samen welke geneesmiddelen je neemt en we maken een medicatieschema voor je op. Zo kunnen we vergissingen en dubbelgebruik voorkomen.

 

Eventueel kan u hier een blanco medicatieschema invullen. Wij overlopen het dan samen met u. Om misverstanden bij inname van meerdere geneesmiddelen te voorkomen, raden wij bovendien ook het gebruik van medicatiedoosjes aan waarbij de medicatie op voorhand dagelijks of wekelijks kan klaargezet worden.

Binnenkort wordt het mogelijk dit medicatieschema te bewaren op uw identiteitskaart.  Bekijk hier het ‘toekomst-filmpje’.